Επιλογή Σελίδας

Η χρωματική παλέτα ως εργαλείο marketing

Η χρωματική παλέτα κάθε ιστοσελίδας είναι μοναδική, καθώς προδίδει τον χαρακτήρα της επιχείρησης που αντιπροσωπεύει. Το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον μιας ιστοσελίδας, σε κάθε εκατοστό και σε κάθε pixel, τόσο από άποψη καλαισθησίας και πληρότητας, όσο και από άποψη μάρκετινγκ και προώθησης.

 

Το χρώμα έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την ψυχολογία του επισκέπτη είτε θετικά είτε αρνητικά, καθώς και να τον συντονίσει και να τον βάλει στο κλίμα και την διάθεση της επιχείρησης. Ανάλογα με το ύφος και το προϊόν που θέλει να προωθήσει χρειάζεται να έχει τέτοια χρωματική προσέγγιση έτσι ώστε να δημιουργήσει τα κατάλληλα συναισθήματα στον επισκέπτη και να τον κάνει να νιώσει ότι βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος για το προϊόν ή την υπηρεσία που αναζητεί.

 

deemex

 

Η επένδυση στην εταιρική ταυτότητα

 

Μια εταιρεία, ένα εργοστάσιο ή μια μικρομεσαία επιχείρηση που θέλει να δείξει το κύρος και την υπευθυνότητά της ή θέλει να συστηθεί στο ευρύ κοινό με τον κατάλληλο τρόπο χρειάζεται μια ιστοσελίδα με το κατάλληλο σχεδιασμό. Για την ανάδειξη της εταιρικής ταυτότητας και του εμπορικού σήματος χρειάζονται ισορροπημένα χρώματα σε κάθε σημείο της ιστοσελίδας.

 

papagalino

 

Οι απολαυστικές αναζητήσεις

 

Όσο οι καθημερινοί ρυθμοί ανεβαίνουν τόσο περισσότερο οι καταναλωτές στρέφονται στις υπηρεσίες που παρέχει το ίντερνετ. Η παραγγελία φαγητού μέσα από το ίντερνετ έχει πλέον καθιερωθεί. Ο καταναλωτής που θα επισκεφτεί μια ιστοσελίδα για να παραγγείλει το φαγητό του έχει την ανάγκη να αντικρίσει κάτι λαχταριστό και λειτουργικό. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούνται έντονα, ζουμερά χρώματα, σωστά τοποθετημένα έτσι ώστε να μην ενοχλούν τον επισκέπτη άλλα να τον προδιαθέσουν να πατήσει το κουμπί της παραγγελίας.

 

qualita

 

Απλή και κομψή προσέγγιση

 

Μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται με ένα προϊόν και είναι πρώτη στο είδος της χρειάζεται μια ιστοσελίδα που να πιστοποιεί ότι όντως είναι η κορυφαία στο χώρο της. Χρησιμοποιώντας μία ουδέτερη χρωματική παλέτα χωρίς υπερβολές, αναδεικνύεται η ταυτότητα και το προσωπικό ύφος μιας εταιρείας.

 

gsi

 

Η ήρεμη δύναμη

 

Μεγάλες ιστοσελίδες, διαδικτυακές πλατφόρμες αλλά και μεγάλα κοινωνικά δίκτυα (όπως το facebook) χρησιμοποιούν μπλε αποχρώσεις και αυτό δεν είναι τυχαίο. Το μπλε είναι το μόνο χρώμα που συνδυάζει τέλεια την ηρεμία με την δύναμη εμπνέοντας έτσι εμπιστοσύνη, δηλαδή όλα αυτά που οδηγούν στην απόλυτη επαγγελματική επιτυχία.

 

 

arxontis

 

Οι γήινες αποχρώσεις

 

Τα γήινα χρώματα είναι εκείνα που υποδηλώνουν την αρμονία, την δίψα για ζωή, την υγεία, αλλά και την αφθονία των αγαθών που μας προσφέρει η φύση.

 

 

Συμπερασματικά, η χρωματική παλέτα κάθε ιστοσελίδας δημιουργείται αφενός από τον χαρακτήρα κάθε επιχείρησης (logo, προϊόν, ύφος, θέμα) και αφετέρου από την κατανόηση της ψυχοσύνθεσης των επισκεπτών που θα οδηγήσει στην προσέγγισή τους.

 

Εσείς προσεγγίζετε σωστά τους διαδικτυακούς σας πελάτες;

 

 

 

 

Η χρωματική παλέτα μιας ιστοσελίδας
5 (100%)

Σύνολο: 1