Επιλογή Σελίδας

To Facebook φέρνει μια νέα λειτουργία που θα.. διχάσει και δεν είναι άλλη από το dislike button!

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι σύντομα το Faceboook θα αποκτήσει την επιλογή «δεν μου αρέσει» (dislike), μια δήλωση που περίμεναν να ακούσουν πολλοί χρήστες του κοινωνικού δικτύου από την πρώτη δημιουργία του «like» (μου αρέσει) το 2009.

Μέχρι στιγμής ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook παρέμενε απαθής σε αυτή την έκκληση, μέχρι πριν από λίγες ημέρες που ανακοίνωσε την απόφαση αυτή.

Ο Ζούκερμπεργκ οραματίζεται ότι αυτή η επιλογή dislike δεν θα χρησιμοποιείται για να καταψηφίζονται οι αναρτήσεις άλλων χρηστών, αλλά σαν μια πιο κατάλληλη ένδειξη σε δυσάρεστες αναρτήσεις, όπως η ανακοίνωση ενός θανάτου ή ότι αφορά το θέμα των προσφύγων.

Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο όλοι οι χρήστες να ακολουθήσουν αυτό το σκεπτικό. Η επιλογή dislike ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί από κακεντρεχείς και να δημιουργήσει κάποιες αντιπάθειες. Επιπρόσθετα, αυτό το γεγονός δημιουργεί ανησυχίες περισσότερο στις επιχειρήσεις και τους διαφημιστές, οι οποίοι δεν θα ήθελαν να βλέπουν στα προϊόντα τους dislike.

Ο Ζούκερμπεργκ επισήμανε πως η χρήση του κουμπιού θα εφαρμοστεί αφού πρώτα δοκιμαστεί σε περιορισμένο σύνολο χρηστών του Facebook. Όπως και να ‘χει η εκλογή του dislike αποτελεί μεγάλη απόφαση για τους ιδρυτές του κοινωνικού δικτύου.

Facebook or hatebook? Έρχεται το «dislike» button
5 (100%)

Σύνολο: 1